perjantai 1. kesäkuuta 2012

Gluteeniton pätkisjuustokakku


Vähän suuta makeaksi viimeisen työpäivän kunniaksi!






Pohja:



1 pkt (150g) Semper gluteenittomia kaurakeksejä

7 rkl sulaa voita



Täyte:



1 prk Flora vispiä

1 rasia maustamatonta tuorejuustoa

1 pss pätkiksiä

n. 3 - 5 rkl kuumaa kahvia

2 liivatelehteä



Sokeria en käyttänyt, sopiva makeus tulee suklaasta!



Koristeina marsipaani-sokerimassakukat ja lehdet.



******************



Murskaa keksit, lisää sulaa voita.

Laita irtoreunavuoan pohjalle leivinpaperi.

Painele keksipohja vuoan pohjalle, laita jääkaappiin odottelemaan.



Keitä kahvia.

Murskaa pätkikset (ja koita olla syömättä niitä ;)).

Vaahdota vispi, vatkaa tuorejuusto sekaan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen 5. minuutiksi.

Kuumenna kahvia vielä kattilassa jotta olisi tarpeeksi kuumaa.

Liota liivatteet kahviin ja pyöräytä lopuksi seoksen joukkoon.

Tasoittele vaahto-juustoseos vuokaan, peitä hyvin foliolla/kelmulla ja muovipussilla. Parasta syötäväksi seuraavana päivänä!

Jälkiviisaana olisin laittanut vielä yhden liivatteen, mutta oli leikattavan pehmeää näinkin.

Ei kommentteja: